Konya Arkadaşlık Sitesi Ve Konya Tarihi
Basit ve ücretsiz bir şekilde Konya arkadaşlık sitesi sayesinde dost bulabileceğiniz Konya için arkeoloji, Konya bölgesinin Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu göstermektedir. Çatalhöyük, Karahöyük, Çukurkent ve Küçüköy’de yapılan kazıların sonuçları, bölgenin M.Ö. 7000’in Neolitik Dönemi’ne (Geç Taş Devri) kadar yaşandığını göstermektedir. İslam’dan önce kentin diğer yerleşimcileri; Kalkolitik Dönem (Bakır Çağı) medeniyetleri, Tunç Çağı medeniyetleri, Hititler, Frigler, Lidyalılar, Persler, Romalılar ve son olarak Bizanslar. Tüm bunlar şehrin tarihi zenginliğine ışık tutmaktadır.
Konya Arkadaşlık Sitesi – Konya İsmi Nereden Gelmiştir?
Konya isminin nereden geldiği konusunda çeşitli spekülasyonlar bulunmasına ragmen Konya arkadaşlık sitesi üzerinden arkadaş edinebileceğiniz Konya, Türkiye’de yüzyıllardır adını koruyan İç Anadolu’da bir şehirdir. Efsane, Perseus’un kasabayı tahrip eden bir ejderhayı öldürdüğünü söylüyor. Halk, onu onurlandırmak için özel bir anıt, içinde oyulmuş bir Perseus simgesi olan taş bir dikilitaş kurdu. Bu olay şehre adını Ikonyon, Ikonyum, Iconium verdi.
Ancak Müslümanlar arasında başka bir efsane anlatılıyor. İki derviş, Allah’ın dostları, Horasan’ın uzak ülkelerinden batıya doğru gökyüzünü geziyorlardı. İç Anadolu topraklarında uçtuklarında, biri diğerine “Ben ineyim mi?” Diye sordu. (“Konayim mi?”). Diğeri “Tabii, toprak” diye cevapladı. (“Kon ya!”) Böylece Konya şehrine indiler ve kurdular..
Konya Arkadaşlık Sitesi – Tarihi Mekanlar
19. yüzyılda şehir perişan ve ihmal edilmiş gibi görünüyordu ve şehir surları yıkılmıştı ve camiler bile korkunç koşullardaydı. Daha yeni evlerin çoğu tuğladan yapılmıştır ve ömürleri 100-150 yıldan fazla değildir. Ticari faaliyet yavaştı. Ancak yüzyılın sonunda, 1896’da, Eskişehir’e giden demiryolu açıldıktan sonra, ticari faaliyet canlandı. 1902’den sonra makinelerle tarım geliştirildi. Sultan II. Abdülhamid dönemi Konya için verimli bir dönemdi. Ulaşım, eğitim ve restorasyon çalışmaları kenti bütün ülkede olduğu gibi geliştirdi. Bu dönemde yapılan mimari eserleri Konya arkadaşlık sitesi olan qeep dostunuzla görebilirsiniz.
Birinci Dünya Savaşı Konya ve ülke genelinde işgücünün azalmasına neden oldu. Anadolu’nun Müttefikler tarafından işgali sırasında Konya tren istasyonu İngilizler tarafından yönetildi (Ocak 1919). 1919 Nisan’ında kenti işgal eden İtalyan güçleri, Atatürk’ün liderliğindeki Kurtuluş Savaşı sırasında Mart 1920’de şehri terk etti ve qeep üzerinden edindiğiniz arkadaşınızla gezebileceğiniz Konya’da ziyaret edilecek en önemli yer, tasavvuf yolundaki mistik şair ve Sema Derviş düzeninin kurucusu Mevlana Türbesi’dir. Bunun dışında bugün çini müzesi olarak kullanılan bir teoloji okulu olan Karatay Medrese, 12. yüzyıldan Alaeddin Keykubad Camii ve İnce Minare Camii var.
Konya’daki bir başka ilginç cazibe, Temmuz 2015’te açılan Tropik Kelebekler Parkı’dır. Türkiye’de türünün ilk örneği olan Park, 15 farklı türden 6.000 kelebeğin yanı sıra 20.000 tropik bitkiye barınak sağlamaktadır. Burayı qeep dostunuzla gezebilirsiniz.